background
left

Over MMO's

Een MMO oftewel 'Massive Multiplayer Online' game is een computerspel waarin meerdere spelers tegelijk tegen elkaar kunnen strijden in een speelomgeving. De speelomgevingen verschillen enorm in de verschillende MMO spellen. MMO's kunnen daarom worden ingedeeld in diverse categorieën waaronder: MMO Role Playing, MMO First Person Shooter, MMO Real Time Strategy en MMO Racing. Wij zullen ons hier focussen op het First Person Shooter genre waar World War II: battleground ook onder valt.

Meestal word een MMO First Person Shooter gespeeld door twee teams die met behulp van verschillende wapens en apparatuur elkaar moeten proberen te doden. Het team dat de hoogste score heeft behaald wint dan de match. Er zijn hier natuurlijk allerlei vormen in te bedenken waaronder: Team Death-match, Free-For-All, Capture The Flag en King Of The Hill en vele andere varianten - die voor iedere MMO weer anders ingevuld kunnen worden.

Een MMO game kan online of offline worden gespeeld, met gebruik van een link-systeem waar dan bijvoorbeeld een computer of console aan elkaar worden gekoppeld. Hiermee kunnen spelers dan met gebruik van meerdere monitoren of televisies om het tegen elkaar op te nemen. Het is een continu proces waar nooit een einde aan komt, wat overigens de bedoeling is van een MMO.

Modern Warfare, Call Of Duty, Counter Strike, Gun Bound, Cyber Nations, Qpang en natuurlijk 'WWII Online - Battleground Europe' weten zichzelf te classificeren als de meest bekende computerspellen omtrent MMO's.  Het zijn MMO spellen die miljoenen mensen hebben weten te bereiken door spectaculaire Gameplay, Graphics, Replay-Value  en snelheid van het spel te bieden.

Ondanks dat er vier, acht, zestien, 32, 64 of een nog meer spelers op de server bevinden, is de snelheid van een MMO behoorlijk te noemen. Een MMO is echter wel afhankelijk van de grafische Engine waarmee het spel werkt. Hoe hoger de resolutie van een computerspel, des te minder spelers er daadwerkelijk op de server kunnen spelen. Wilt u dus grootschalige gevechten met een ruim aantal spelers, dan zult u rekening moeten houden met een grafische beperking.

Het MMO spel 'WWII Online - Battleground Europe' is een van de oudste online MMO spellen die er bestaan. U kunt dit spel met duizenden spelers tegelijk tegen elkaar strijden in de meest brute omstandigheden. Vecht door een immens leger aan vijanden met gebruik van verschillende dodelijke wapens, technische  apparatuur en diverse nauwkeurig gemodelleerde voertuigen.

Er zijn meer dan honderd verschillende kaarten beschikbaar waar u ter land, ter zee of ter lucht doorheen kunt paraderen. Teamwork is essentieel bij het spelen van deze specifieke MMO. Er is hier ook een ranking-systeem in het spel verwerkt waarmee u nieuwe wapens en apparatuur kunt vrijspelen. Als u een match heeft afgerond, dan krijgt u daar punten voor terug die u dan uiteindelijk kunt gebruiken om uw niveau omhoog te werken.

MMO spellen als 'WWII Online – Battleground Europe' beschikken over een uitermate hoge Replay-Value doordat het spel nooit in het geheel uitgespeeld kan worden. Het is een continu proces omtrent team gerichte oorlogsvoering waar gewoonweg nooit een einde aan komt.